ГЕРБ коментираха със задоволство, че докладът на Европейската комисия е

...
 ГЕРБ коментираха със задоволство, че докладът на Европейската комисия е
Коментари Харесай

Цветанов се влюби в доклада на Брюксел

 ГЕРБ разясниха със удовлетворение, че отчетът на Европейската комисия е справедлив и съставлява триумф, защото показва, че идващият през 2018 година може да бъде и финален. „ От това по-хубава вероятност и по-оптимистична прогноза аз не бих могъл да прочета или изтъквам “, зарадва се зам.-шефът на партията Цветан Цветанов. Той изрично отхвърли изказванията, че идното европредседателство е повода за положителните думи в документа. И трансферира всички неуспехи на гърба на кабинета „ Орешарски “, зад който стояха Българска социалистическа партия и Движение за права и свободи, тъй като „ унищожиха всичко, което съградихме като престиж “.
„ В този отчет написа, че последните 10 години има осезателен прогрес. Ако нямахме това спиране от първия мандат и имахме втори и трети мандат дружно на държавни управления на ГЕРБ, нещата щяха да наподобяват доста по-различно и през днешния ден нямаше да имаме отчет, щеше да бъде преустановен “, съобщи Цветанов. Според него „ към този момент имаме напредък “ и по тази причина политическите сили трябвало да се обединят, с цел да бъде преодоляна процедурата с отчетите.

От „ Обединените патриоти “ настояха, че евронаблюдението е „ дискриминационна мярка “ и би трябвало да бъде отстранено. „ Или би трябвало да бъде направен мониторингов механизъм за всички европейски страни, или това унизително за България и Румъния състояние би трябвало да отпадне “, съобщи депутатът Искрен Веселинов (ОП). Той призна, че рекомендациите към България от януари не са били изпълнени. Но надменно добави: „ Това са детайлности, просто не би трябвало да се занимаваме с такива неща “.

Докладът е неуспех, разясниха от Българска социалистическа партия. „ Ясно е декларирано, че законодателният развой в региона на правораздаването е безреден, незадоволително добре готови, секретиращ кавги и гражданското общество се усеща изключено от него “, посочи соцдепутатът Крум Зарков. И изреди проблематичните области – неизпълнението на издадените през януари т.г. рекомендации на Европейска комисия и цялостен крах в битката с корупцията по високите етажи на властта.

„ За 17 път Европейска комисия ни каза- добре, само че пробвайте по какъв начин. Ако в този момент в позитивния подтекст на нашето европредседателство, ние не успяхме да убедим нашите сътрудници, че сме свършили добра работа, то фактически това не ни кара да сме оптимисти “, заключи Зарков.

Лидерът на Движение за права и свободи Мустафа Карадайъ ехидно разяснява, че оценките на ГЕРБ и Българска социалистическа партия за отчета – „ справедлив “ и „ неуспех “, образуват личната му оценка – „ справедлив неуспех “. Според него заключенията на Европейска комисия в „ превод от брюкселски на български език “ са, че България има прогрес в някои сфери, само че дефинитивни резултати следва да забележим. А обвиняванията на ГЕРБ за кабинета „ Орешарски “ надменно разяснява: „ С дребни изключения от 2009 година до момента ГЕРБ са на власт. Оправданията да ги търсят някъде другаде, а не в климата или „ в случай че баба ми беше мъжка “.
Източник: klassa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР